Skip to content
Blog-Beeld-Gon-Vandenbergh-Echo

De zorg voor onze huisdieren gaat in deze heftige tijden natuurlijk door. Gelukkig kunnen wij dankzij het nemen van scherpe maatregelen open blijven. Ook voor het maken van een echo. Dit kan bij ons ook met of zonder verwijzing van een andere dierenarts.

Nieuw apparaat

Net voor de coronacrisis uitbrak, kochten wij ons nieuwe echo-apparaat: de Mylab 9. Een geweldige machine en een flink aantal stappen beter dan de oude. We zijn hier enorm blij mee en trots op! Maar het voelde niet goed om dit te vertellen toen de crisis net uitbrak. We doen het nu toch wel omdat we het belangrijk vinden om onze ontwikkelingen te blijven delen. Met dit apparaat krijgen we het hart of de organen in de buik nóg beter in beeld.

Met of zonder verwijzing

Dierenarts Gon Vandenbergh maakt al sinds 2008 echo’s bij dieren. Dit doet ze voor haar eigen patiënten, maar ook voor patiënten van andere dierenartsen. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak te maken. Na de echo legt ze aan u uit wat ze heeft gezien. Ze vertelt wat dit voor u en uw huisdier betekent. Als u geen patiënt bij ons bent, belt ze meteen na de echo uw eigen dierenarts. Ook stuurt ze een schriftelijk verslag.  Zo kunt u voor een verdere behandeling (als dat nodig is) vrijwel direct bij uw eigen praktijk terecht.

Afspraak maken met 1,5 meter afstand

U bent als eigenaar altijd bij de echo aanwezig. Normaal gesproken houdt u uw dier zelf vast, dit is nu helaas wat ingewikkelder. De 1,5 meter afstand tot elkaar is dan niet haalbaar. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om toch een echo te maken. U kunt ons dus nog altijd bellen voor een afspraak, de assistente bespreek dan de opties met u. We zijn tijdens onze openingstijden bereikbaar op 070-3835205.

Haren en lucht

We kunnen met de echo niet door haren en lucht heen kijken. De assistente zal uw huisdier daarom op bepaalde plekken scheren. Zo kan de dierenarts zonder iets ingrijpends met het dier te doen heel veel zien, meten en uitsluiten. Dierenarts Vandenbergh blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door het volgen van cursussen seminars. Dit kan nu gelukkig ook online.

Meer berichten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit: voeding, snacks en andere producten We hebben het gehad over het gebit schoonmaken en schoon houden door tanden…
Het Gebit - op cursus

Het Gebit - op cursus

Het Gebit: dierenarts en assistente op cursus Dit jaar staat bij ons (deels) in het teken van het gebit en…
Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coachGeslaagd! De afgelopen acht maanden volgde dierenarts Gon Vandenbergh de opleiding ‘Van Leider naar Coach’.…
Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Veel huisdieren uit Oekraïne zullen worden opgevangen door vrienden, familie of een gastgezin. Ook bij het zorgen voor iemands dier…