Skip to content

DIENSTEN

Zorgen doen we samen

Of het nou gaat om de jaarlijkse vaccinatie (of titeren met vaccicheck), een grotere ingreep of een persoonlijk advies. U wilt de beste zorg voor uw huisdier. Dat snappen we heel goed. Daarom  werken we in een klein team, en doen veel onderzoek en behandelingen in eigen huis. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een echo of röntgenfoto, het uitvoeren van een operatie, gebitsreiniging of laboratorium-onderzoek. 

Zo hebben we snel de uitslag. Dat is makkelijk voor u en prettig voor uw dier.

SPreekuur

Tijdens het consult kijkt de dierenarts uw dier van neus tot staart na. Ze vertelt wat ze ziet en waar ze op let. Daarna bespreekt ze de mogelijkheden en een eventueel behandelplan. Er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen. Na het consult mailt ze alles aan u door.

Soms is meer onderzoek nodig. Bijvoorbeeld bloed- of urine-onderzoek, een röntgenfoto, echo of weefselonderzoek. Dit kan meestal bij ons in de praktijk. Natuurlijk altijd in overleg met u. Zo beperken we lange wachttijden of ingewikkelde verwijzingen. 

ECHO

We gebruiken een echo bij problemen van het hart (bijvoorbeeld hartruis) of de buik. Dan kijken we naar de lever, nieren, blaas, alvleesklier en het maagdarmkanaal. Ook tumoren, spieren, gewrichten of een (mogelijke) zwangerschap kunnen in beeld worden gebracht.

Dierenarts Vandenbergh maakt ook echo’s voor dierenartsen van andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. Na het onderzoek legt ze uit wat ze heeft gezien. Ze informeert uw dierenarts per telefoon en ze stuurt een uitgebreid mailverslag.

OPERATIEs

Soms is bij uw dier een operatie nodig. Onze dierenartsen en assistentes zijn hier heel goed voor opgeleid. We opereren standaard in de ochtend. Zo is uw dier op tijd goed wakker en kan hij/zij weer lekker mee naar huis.

In onze operatiekamer krijgt uw huisdier de grootste zorg. Voor, tijdens en na de operatie zijn de dierenarts en paraveterinair assistente altijd in de buurt. Ze houden uw dier goed in de gaten.

tandheelkunde

Een slecht gebit kan voor veel gezondheidsklachten zorgen. Bij veel tandsteen of ontstekingen aan tandvlees of -wortels, adviseert de dierenarts een gebitsreiniging. We maken dan alles helemaal schoon. Dit gebeurt onder narcose.

Soms is een tand of kies niet meer te redden. Dan moet deze verwijderd worden. We gebruiken hiervoor speciale technieken. Hierdoor hebben dieren over het algemeen weinig last van de behandeling.

RÖntgen

Röntgenfoto’s worden gemaakt met behulp van straling. Wij nemen uw dier over, terwijl u in de wachtkamer plaatsneemt. Meestal kunt u op de uitslag wachten. Na afloop bespreekt de dierenarts de foto’s en bevindingen met u.

Een röntgenfoto maken we van onze eigen patiënten, maar ook voor dierenartsen uit andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. De foto’s worden naar u en uw vaste dierenarts gemaild.

MEDICATIE

Het kopen of afhalen van medicijnen en voer kan tijdens de openingstijden bij de assistente. Bijvoorbeeld middelen tegen wormen, vlooien, teken en parasieten. Hiervoor is geen recept nodig.

Medicijnen zoals pijnstillers, oor- en oogzalven of antibiotica mogen wij niet zomaar verkopen. Hiervoor is een recept of toestemming van de dierenarts nodig.Twijfelt u of u een medicijn kunt komen ophalen? Bel of mail de assistente.

Uitleg echo hart hond

"uitgebreide en zorgvuldige echo met dito commentaar"

“Echo van het hart was noodzakelijk omdat mijn eigen dierenarts een ruis aan het hart had geconstateerd. Zeer diervriendelijke en aardige assistentes. Zij deden de voorbereidingen en begeleiding tijdens de echo. De dierenarts deed vervolgens een uitgebreide en zorgvuldige echo met dito commentaar.”