Skip to content

SPREEKUUR

SPREEKUUR

Wilt u met uw dier langskomen op het spreekuur? Bel dan de assistente voor het maken van een afspraak.

Consult

Tijdens het consult bespreekt de dierenarts hoe het met uw dier gaat en wat de klachten zijn. Daarna doet ze een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ze bespreekt haar bevindingen, advies en een eventueel behandelplan. 

Als er meer onderzoek nodig is, doen wij veel in eigen huis. Denk aan basis urine- en bloedonderzoek, het maken van een echo of röntgenfoto. We bespreken altijd wat de mogelijkheden zijn en overleggen voor we een onderzoek starten.

Verslag via de mail

De bevindingen en eventuele behandeling noteert de dierenarts in de computer. Aan het eind van het consult stuurt ze haar verslag aan u door. Zo kunt u het thuis rustig nalezen.

Vaccinatie

U kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor de vaccinatie. Wij vaccineren op maat: dat betekent dat we per jaar precies kijken naar wat uw hond, kat of konijn nodig heeft. Bij honden kunnen we ook de vaccicheck doen (titeren). We nemen dan wat bloed af en testen de antilichamen tegen een aantal ziektes. 

We sturen u een herinnering als de vaccinatie voor uw dier weer nodig is. Zo kunt u op tijd een afspraak maken. Tijdens de afspraak wordt uw dier helemaal nagekeken. De dierenarts controleert onder andere de ogen, neus, oren en het gebit, ze luistert naar de longen en het hart en ze controleert uw dier op parasieten. Wilt u uw dier niet meer vaccineren? Dan raden wij aan om eens per jaar langs te komen voor een algemene gezondheidscheck. Zo voorkomen we problemen in de toekomst. 

Ook na de vaccinatie ontvangt u het verslag van de dierenarts via de mail.

Kosten

Diergeneeskunde is altijd in ontwikkeling. We hebben steeds meer mogelijkheden om uw dier te onderzoeken, behandelen en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. Diergeneeskunde is ook kostbaar. Om een indicatie te geven, hangt er in onze wachtkamer een prijslijst met de meest voorkomende onderzoeken.

"Veel aandacht en interesse"

“Een eerste bezoek. Veel aandacht en interesse voor mijn twee kittens. Ik kreeg een goede en duidelijke uitleg na de check up. Ook een gedegen advies en vriendelijke benadering. De email die ik nadien ontving met het medisch verslag maakte het helemaal af.”