Skip to content

RÖNTGEN

RÖNTGENFOTO'S

Een röntgenfoto wordt gemaakt met behulp van straling. Wij nemen uw dier over, terwijl u in de wachtkamer plaatsneemt. Meestal kunt u op de uitslag wachten. Na afloop bespreekt de dierenarts de foto’s en bevindingen met u.

Waarom een röntgenfoto?

Een röntgenfoto geeft een mooi overzichtsbeeld. Bijvoorbeeld van de longen (thorax) of de organen in de buik (abdomen). Ook botten en wervels kunnen mooi in beeld gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan een breuk, scheur, spondylose of arthrose.

Veiligheid

Bij het maken van een foto komt röntgenstraling vrij. Daarom dragen wij hierbij speciale jassen van lood, met schildklierbeschermers. Ook hebben we speciale loden handschoenen en beschermende brillen beschikbaar. De apparaten en beschermingsmiddelen worden jaarlijks onderhouden en gekeurd.

Dentale röntgen bij tandheelkunde

Bij de tandheelkunde maken we als het nodig is dentale röntgenfoto’s. Hiermee krijgen we veel informatie over het gebit. Meer dan we met het blote oog kunnen zien. Hierdoor kan de juiste behandeling of techniek worden ingezet. Zo is onder andere in beeld te brengen:

  • Tandwortels (diepte, vorm of resorptie).
  • Kaakbot (verlies, ontsteking en ruimte tussen bot en kiezen).
  • Pulpaholte (diepte en breedte).
  • Afgebroken tanden.

Afspraak maken

Een röntgenfoto maken we van onze eigen patiënten, maar ook voor dieren uit andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. De foto’s worden naar u en uw vaste dierenarts gemaild. Wilt u een afspraak maken? Bel dan met de assistente.

DBZ-131