Skip to content

MEDICATIE

MEDICIJNEN

Medicijnen zijn er in verschillende vormen. Tabletten, pipetten, capsules, vloeibare oplossingen… Als uw dier medicatie nodig heeft, krijgt u deze bij ons mee. De dierenarts of assistente legt uit hoe het gegeven moet worden, en hoe dit het makkelijkst gaat. Op de verpakking staat altijd de hoeveelheid en dosering.

Hulpmiddelen

Toch kan het geven van medicijnen lastig zijn. Het lukt niet altijd om iets in de bek van een hond of kat te geven.  Gelukkig zijn er verschillende tips, trucs en hulpmiddelen.

  • Pillenschieter: een hulpstuk zodat u niet met uw vinger diep de bek in hoeft. Er kan zelfs nog wat water worden opgezogen zodat uw dier het tabletje meteen doorslikt. Het vergt wat oefening, maar kan een goede oplossing zijn.
  • Tablet splitter: om gemakkelijk tabletten te breken. Plaats het tablet in de houder, sluit het deksel en snijd daarmee het tablet door. Bewaar het overige deel in het doosje.
  • Tablet crusher: een makkelijk doosje om een tablet helemaal fijn mee te malen.
  • Easypil voor de kat: een kneedbaar snoepje met een sterke geur om een tablet in te verstoppen. Veel kieskeurige katten kunnen de easypil niet weerstaan. Zeker het proberen waard.
  • De assistente: onze meiden hebben veel ervaring met het toedienen van medicijnen. Ze geven graag advies of denken met u mee over de beste oplossing.

Op recept

Het kopen of afhalen van medicatie en voer kan tijdens de openingstijden bij de assistente. Voor middelen tegen wormen, vlooien, teken en parasieten is geen recept nodig. We hebben alleen (ongeveer) het gewicht van uw dier nodig.

Medicijnen zoals pijnstillers, oor- en oogzalven of antibiotica mogen wij niet zomaar verkopen. Hiervoor is een recept of toestemming van de dierenarts nodig. Twijfelt u of u een medicijn kunt komen ophalen? Bel of mail de assistente.

Vet 221121 LaagRes-125