Skip to content
Blog-Beeld-Nieuw-Kennelhoest

Kennelhoest is een zeer besmettelijke hondenhoest waar we tegen kunnen vaccineren. Het is verplicht als de hond naar het pension of met de uitlaatservice mee gaat. We geven de vaccinatie met een neusdruppel, dit is pijnloos en meestal zo gebeurd. Maar sommige honden vinden dit erg eng en dat maakt het geven lastig. Voor deze honden is er nu een alternatief: een druppel voor in de wang. 

Nieuw

Vindt uw hond de neusdruppel echt verschrikkelijk? Laat het de assistente dan weten bij het maken van de afspraak. Wij zorgen dan dat we de nieuwe druppel in huis hebben. Het geven hiervan is minder bedreigend voor de hond, dus het zal veel makkelijker gaan. We geven de druppel in de wang, zonder naald (net als de neusdruppel).

Als de hond het afgelopen jaar géén kennelhoestvaccinatie heeft gehad, werkt de druppel na drie weken. Gaat de hond naar het pension, houd hier dan rekening mee. Als we binnen het vaccinatieschema blijven (binnen een jaar na de laatste keer), werkt de wangdruppel meteen. De vaccinatie werkt een jaar.

Wat is kennelhoest?

Kennelhoest is een zeer besmettelijke hoest die wordt veroorzaakt door de Bordetella bacterie en het parainfluenza virus. In Den Haag zien we regelmatig een uitbraak. Bij kennelhoest ontstaat een ontsteking van de voorste luchtwegen en bronchiën, dit uit zich in veel (droog) hoesten. Hoeveel last een hond ervan heeft verschilt per dier. De vaccinatie zorgt ervoor dat de hond geen of veel minder last heeft van de besmetting.

Wanneer vaccineren?

Vaccineren tegen kennelhoest is verplicht als de hond meedoet aan shows, naar het pension gaat of met de uitlaatservice mee gaat. Als dit allemaal niet het geval is, kiest u per jaar zelf of u wel of niet wilt vaccineren. Bij pups zijn we extra voorzichtig: kennelhoest kan dan een ernstige longontsteking veroorzaken. Wij adviseren dan ook om pups in het eerste levensjaar altijd te vaccineren tegen kennelhoest. Daarnaast adviseren we om alle rassen met een korte snuit tegen kennelhoest te vaccineren. Zij hebben verhoogde kans om kennelhoest op te lopen en krijgen meer problemen bij besmetting.

Bel ons voor een afspraak of voor meer informatie.

Meer berichten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit: voeding, snacks en andere producten We hebben het gehad over het gebit schoonmaken en schoon houden door tanden…
Het Gebit - op cursus

Het Gebit - op cursus

Het Gebit: dierenarts en assistente op cursus Dit jaar staat bij ons (deels) in het teken van het gebit en…
Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coachGeslaagd! De afgelopen acht maanden volgde dierenarts Gon Vandenbergh de opleiding ‘Van Leider naar Coach’.…
Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Veel huisdieren uit Oekraïne zullen worden opgevangen door vrienden, familie of een gastgezin. Ook bij het zorgen voor iemands dier…