Skip to content
Blog-Beeld-Vlooien-Teken

Met het stijgen van de temperatuur, laten ook vlooien en teken zich weer zien. Teken zijn bijvoorbeeld al actief bij een temperatuur vanaf 7 graden. Het is belangrijk om onze honden en katten hier goed tegen te beschermen. Wij hebben de beste middelen in huis.

De beste middelen

Ieder jaar komen er veel middelen tegen parasieten bij, bovenop de al bestaande producten. Wij bekijken welke het beste werken, prettig zijn om te geven en we letten op de prijs. Middelen zoals frontline bijvoorbeeld (bekend van tv) zien we nog veel in winkels, maar dit werkt al járen niet meer.

Wij hebben producten die wél goed werken. Allemaal met aparte eigenschappen. Zo zijn er verschillende pipetten die u in de nek van de hond of kat uitknijpt. De meeste werken een maand, maar we hebben ook pipetten die drie maanden werken. Ze zijn er tegen alleen vlooien, een combinatie van vlooien en teken of tegen nog meer parasieten tegelijk. Er zijn ook tabletten die u in de bek geeft. Of halsbanden die een aantal maanden werkzaam zijn.

Middelen tegen vlooien en teken

Vraag de assistente welk middel het beste bij u en uw huisdier past.

Waarom is bescherming zo belangrijk?

Vlooien veroorzaken natuurlijk vreselijke jeuk en soms ook huidproblemen. Op lange termijn (zonder bestrijding) zorgen ze voor bloedarmoede. Maar ze brengen ook lintwormen over. Als we vlooien niet bestrijden, komen ze overal terecht. In huis, de auto, op uzelf en huisdieren van anderen. U moet dan de hele omgeving met speciale middelen behandelen om van de vlooienplaag af te komen.

Teken brengen in Nederland de ziekte van Lyme over. Dit is vooral ernstig voor de mens. Een besmette teek moet minimaal 24 uur op de gastheer zitten om de ziekte over te brengen. Zorg daarom dat de teek zich niet kan aanhechten aan het dier, of binnen 24 uur sterft.

Het belang van ontwormen

Het is ook belangrijk om onze huisdieren regelmatig te ontwormen. Zeker als uw dier vlooien heeft (gehad).

Honden en katten die buiten komen (of katten die muizen/vogeltjes vangen), ontwormen we 4x per jaar. Binnenkatten ontwormen we 2x per jaar, of we testen de ontlasting om te zien of de kat wormen heeft. Zo niet, dan is ontwormen niet nodig. Het is wel belangrijk om dit zeker te weten want ook mensen kunnen met wormen besmet worden. Bijvoorbeeld door direct contact met besmette dieren of besmette ontlasting (denk aan kinderen in de zandbak). Wormen kunnen bij de mens ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

Het ontwormen van uw huisdier is eenvoudig en veilig te doen met een tablet of pipet.

Extra voor op vakantie

Als u op vakantie gaat, houd dan rekening met andere soorten wormen en parasieten. In gebieden zuidelijker dan Parijs komen zandvliegjes voor. Deze brengen onder andere de ernstige ziekte Leishmania over. Ook komen in bosrijke gebieden veel teken voor die andere ziektes overbrengen dan in Nederland. Bescherm uw dier met een goed middel. Het is ook belangrijk om aan het eind van de vakantie een extra keer ontworming te geven tegen hartworm en de vossenlintworm.

Middelen tegen vlooien, teken, wormen en andere parasieten koopt u bij ons aan de balie. De assistentes helpen u graag.

Meer berichten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit: voeding, snacks en andere producten We hebben het gehad over het gebit schoonmaken en schoon houden door tanden…
Het Gebit - op cursus

Het Gebit - op cursus

Het Gebit: dierenarts en assistente op cursus Dit jaar staat bij ons (deels) in het teken van het gebit en…
Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coachGeslaagd! De afgelopen acht maanden volgde dierenarts Gon Vandenbergh de opleiding ‘Van Leider naar Coach’.…
Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Veel huisdieren uit Oekraïne zullen worden opgevangen door vrienden, familie of een gastgezin. Ook bij het zorgen voor iemands dier…