Skip to content
Tips tegen de kou

Het wordt bijzonder koud komende week. Onze huisdieren vinden de winter vaak prachtig, toch is de kou ook voor hun soms best heftig. Daarom wat tips om deze week goed door te komen.

  • Bij gladheid wordt er op de wegen en voetpaden met zout gestrooid. Dit kan de poten van uw hond erg uitdrogen, het kan irriteren en voor wondjes en ontstekingen zorgen. Smeer daarom voor het wandelen alle pootjes van de hond in met een dikke laag vaseline. Dit geeft een fijne bescherming. Geen zin in plakkerig gedoe? Online zijn speciale schoentjes verkrijgbaar.
  • Let op dat er in de lange vacht geen sneeuw klontert. Dit kan voor pijnlijke plekken zorgen.
  • Veel honden vinden sneeuw leuk en lekker om te eten. Let wel op: als ze teveel binnen krijgen kan het braken en/of diarree veroorzaken.
  • Antivriesmiddel is hartstikke giftig voor dieren. Berg dit thuis dus goed op. Als u twijfelt of uw dier dit binnen heeft gekregen, bel dan altijd de dierenarts!
  • Voorkom onderkoeling als u met de hond naar buiten gaat. Laat ze lekker bewegen en zorg ervoor dat ze niet te lang stil staan. Voor honden met een korte vacht zijn er jasjes die beschermen tegen de kou. Warm binnen weer op in warme ruimtes. Wrijf uw hond eventueel droog/warm met een handdoek. Vermijd warmtebronnen zoals elektrische dekens: deze kunnen brandwonden veroorzaken.
  • Katten zoeken buiten graag warme en droge plekken op, waaronder ook tussen auto’s. Vooral de wielkasten zijn populair. Klop daarom ’s ochtends altijd even op uw banden voor u wegrijdt. Zo jaagt u er misschien wel een slaperige kat onder vandaan.
  • Haal buitenkonijnen niet zomaar naar binnen. Ze kunnen ziek worden door het grote temperatuurverschil. Het is beter om het hok extra warm te maken met lekker veel stro. Zet het hok uit de wind en scherm eventueel een deel van het gaas af met plexiglas. Let ook op dat het water niet bevriest. Er zijn zelfs flesjes verkrijgbaar die verwarmd worden om dit te voorkomen.

Meer berichten

New rules for importing a dog to The Netherlands

New rules for importing a dog to The Netherlands

If you bring your dog to The Netherlands, and it stays here for longer than three months, you must have…
Corona maatregelen november

Corona maatregelen november

*For English, see below* Onze verplichte en geadviseerde maatregelen vanaf 8 november 2021 vindt u hieronder:   Houd u alstublieft aan…
Spoedgeval per augustus naar Evidensia

Spoedgeval per augustus naar Evidensia

Vanaf 01-08-2021 kunt u met een spoedgeval buiten onze openingstijden voortaan terecht bij Dierenziekenhuis Evidensia Den Haag. Eerder draaiden wij…
Jonge vogeltjes

Jonge vogeltjes

Een jong vogeltje werd bij ons gebracht. Een dame uit de buurt had het op straat gevonden en bezorgd in…