Skip to content
Minder allergisch voor kat door speciaal kattenvoer

Bent of kent u iemand die allergisch is voor zijn/haar kat? Dan hebben wij een goed nieuws. Purina introduceert (na 10 jaar onderzoek) speciaal kattenvoer dat de allergenen op kattenhaar- en huidschilfers vermindert. Na drie weken voeren met gemiddeld 47%.

Fel d 1 eiwit

Het belangrijkste kattenallergeen waar mensen gevoelig voor kunnen zijn heet Fel d 1. Dit eiwit wordt vooral in de speeksselklieren van de kat aangemaakt. Tijdens het wassen verspreid de kat dit over de huid en vacht. Zo komen wij er makkelijk mee in aanraking. Uit onderzoek van Purina blijkt dat 33% van katteneigenaren die allergisch zijn, hun eigen kat hierdoor veel minder knuffelt. Het ras, de leeftijd of het gewicht van de kat maakt hierbij niets uit: zelfs naaktkatten produceren dit allergeen. Natuurlijk verschilt het wel per persoon hoe sterk de reactie op dit allergeen is.

Neutraliserend

Hopelijk komt er nu verandering in deze allergische of overgevoeligheids-reactie. Het hoofdingrediënt van de Purina voeding bindt zich aan de Fel d 1 en neutraliseert het in de bek van de kat. Gemiddeld dus met 47% na drie weken op de voeding. Dit is volgens Purina genoeg om het niveau van de actieve Fel d 1 te verminderen naar een laag of gemiddeld niveau. Met als gevolg een mindere allergische of overgevoeligheids-reactie bij ons.

Het proberen waard

Purina Pro Plan LiveClear is er voor kittens, volwassen en oudere katten. Wij verkopen de voeding niet, maar vonden dit nieuws te bijzonder om niet te delen. Online is de voeding bij verschillende winkels verkrijgbaar. Het lijkt ons zeker het proberen waard!

Let wel op: als uw kat op een speciaal (medisch) dieet staat, is dit voer waarschijnlijk geen optie. Neem bij twijfels even contact met ons op, wij kijken dan samen met u of de voeding voor uw kat geschikt is.

Meer berichten

New rules for importing a dog to The Netherlands

New rules for importing a dog to The Netherlands

If you bring your dog to The Netherlands, and it stays here for longer than three months, you must have…
Corona maatregelen november

Corona maatregelen november

*For English, see below* Onze verplichte en geadviseerde maatregelen vanaf 8 november 2021 vindt u hieronder:   Houd u alstublieft aan…
Spoedgeval per augustus naar Evidensia

Spoedgeval per augustus naar Evidensia

Vanaf 01-08-2021 kunt u met een spoedgeval buiten onze openingstijden voortaan terecht bij Dierenziekenhuis Evidensia Den Haag. Eerder draaiden wij…
Jonge vogeltjes

Jonge vogeltjes

Een jong vogeltje werd bij ons gebracht. Een dame uit de buurt had het op straat gevonden en bezorgd in…