Skip to content
Blog-Beeld-Kat-Deken

Naaktkat Cato van onze dierenarts is tot ons grote verdriet al vanaf 23 februari vermist. We krijgen veel tips om hem te vinden. Deze delen we hier graag met u, zodat andere vermiste dieren hopelijk snel gevonden worden.

Amivedi

Meld uw dier hier online aan. Deze vrijwilligersorganisatie zet zich in om huisdieren te vinden. Er is onder andere een databank waar u kunt zoeken, en er zijn verschillende meldpunten voor als uw dier gevonden wordt. Bij Amivedi maakt u ook makkelijk een opvallende poster.

Nationale Databank Gezelschapsdieren

Is uw hond of kat gechipt? Registreer de chip dan als ‘vermist’. Mocht uw dier gevonden worden door een dierenasiel, -ambulance of dierenartspraktijk, dan kunnen wij bij het scannen van de chip online zien dat hij/zij vermist is.

Flyeren

In brievenbussen, op lantaarnpalen, in dierenwinkels, praktijken, de supermarkt, bij tramhaltes. Overal waar u zich kunt bedenken. Vermeld op de poster de datum van vermissing, uiterlijke kenmerken en uw telefoonnummer. Vermeld NIET het hele chipnummer. Deze informatie kunt u beter voor uzelf houden.

Maak uw zoekgebied niet te klein, dieren komen soms verder dan we in eerste instantie denken… Vraag bij vermiste katten of mensen goed in hun schuur/garage of op zolder willen kijken.

Mail uw flyer naar dierenartspraktijken in de buurt en ook naar de dierenambulance. Mocht uw dier daar worden aangeboden, dan zijn uw gegevens bekend. Naar deze instanties kunt u wel het chipnummer sturen.

Facebookgroepen

Meld uw dier aan op pagina’s zoals 070 vermiste/gevonden dieren en 070 vermiste – gevonden dieren. Ook zijn er veel groepen specifiek voor een buurt of stad, of voor raskatten of -honden en denk ook eens aan ‘weggeef-pagina’s’, die zijn vaak ook buurtgebonden.

Extra tip: maak eerst een bericht op uw eigen Facebookpagina en deel dit bericht vervolgens in een groep. Op deze manier kunnen mensen uit de groep uw bericht ook weer delen. Als u een bericht direct in de groep plaatst kan dit vaak niet.

Nextdoor app

Een tip die nieuw voor ons was, is de Nextdoor app. Een app speciaal gemaakt om contact te houden met mensen in uw buurt. Een soort marktplaats waar je berichten op kunt zetten. Ons bericht werd meteen gemaild naar 3.000 buren. We kregen veel reacties van mensen die extra opletten in de wijk.

De buurtkrant

Plaats een advertentie in de lokale krant. Ook hiermee vergoot u het bereik van uw flyer.

Kattengrit

We lezen veel dat het kan helpen om (gebruikt) kattengrit rondom het huis te strooien. Het schijnt dat katten dit van heel ver kunnen ruiken en zo misschien de weg terug vinden. Of het echt werkt durven we niet te zeggen, maar het is natuurlijk het proberen waard.

Marktplaats

Voor vermiste raskatten en -honden kan het zinvol zijn om Marktplaats.nl in de gaten te houden. Wij plaatsten zelfs een advertentie voor Cato, waar helaas nog geen bruikbare tips uit zijn gekomen (wel veel lieve berichten). Mocht iemand uw hond of kat hier aanbieden, ziet u hem/haar misschien. Wij hopen dat onze advertentie kopers alert maakt of verkopers afschrikt in de hoop dat ze Cato toch thuisbrengen…

Het is verschrikkelijk om je dier te moeten missen. Hopelijk helpen deze tips en scheelt het u wat uitzoekwerk. Probeer goede hoop te houden. Dieren zijn mysterieus en slimmer dan we soms denken. Wie weet vinden ze hun weg weer terug naar waar ze thuis horen.

Meer berichten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit - voeding, snacks en andere producten

Het Gebit: voeding, snacks en andere producten We hebben het gehad over het gebit schoonmaken en schoon houden door tanden…
Het Gebit - op cursus

Het Gebit - op cursus

Het Gebit: dierenarts en assistente op cursus Dit jaar staat bij ons (deels) in het teken van het gebit en…
Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coach

Dierenarts Gon van leider naar coachGeslaagd! De afgelopen acht maanden volgde dierenarts Gon Vandenbergh de opleiding ‘Van Leider naar Coach’.…
Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Huisdieren uit Oekraïne: voor het gastgezin

Veel huisdieren uit Oekraïne zullen worden opgevangen door vrienden, familie of een gastgezin. Ook bij het zorgen voor iemands dier…