Gebit bij huisdieren verzorgen

Gezonde tanden en tandvlees zijn erg belangrijk voor de totale gezondheid van uw dier. Daarom besteden wij veel aandacht aan het gebit.

Wat belangrijk is om te weten, is dat uw dier veel gezondheidsklachten kan krijgen doordat hij/zij een slecht gebit heeft. Daarnaast heeft uw dier ook last van de ontsteking van het tandvlees en de rotte tanden. U heeft vaak vooral last van de stank.

gebit behandeling dierenarts Bezuidenhout

Bij erg veel tandsteen in de bek en/of ontstekingen aan tandvlees of tandwortels, adviseert de dierenarts een gebitssanering. Hiervoor kunt u een afspraak maken.

Dit gebeurt onder narcose. Met speciale instrumenten verwijderen we overal zorgvuldig het tandsteen. Onze bewakingsapparatuur geeft uw dier constant de beste zorg, net als bij een operatie. We geven 100% zuurstof in de keel, houden de hartslag bij met de ECG-meter en uw dier ligt lekker op een warmtemat. Onze paraveterinairen zijn constant in de buurt. Voor, tijdens en na de ingreep.

Helaas moeten er ook wel eens tanden of kiezen getrokken worden. Vroeger ging dat met redelijk bruut geweld: het echte trekken. Daarbij konden er nogal wat complicaties voorkomen. Met behulp van bijscholingen maken we in onze praktijk gebruik van freestechnieken in combinatie met ‘flapmethode’. Hierbij wordt de tand/kies chirurgisch met behulp van boren verwijderd.

Na het reinigen van het gebit worden alle tanden gepolijst en de totale mond  wordt met chloorhexidine behandeld. Zo verminderen we de vele bacteriën, die aanwezig waren door het slechte gebit.

Start typing and press Enter to search