Operatie van huisdieren

Meestal kunnen wij uw dier met medicijnen behandelen. Maar soms is een operatie nodig. De dierenartsen en assistentes zijn zeer goed opgeleid en uitgerust voor het verrichten van operaties.

Wij opereren elke dag in de ochtend. Zo is uw dier op tijd goed wakker en kan hij/zij weer lekker mee naar huis.

Operatie dierenarts Bezuidenhout Den Haag 4

Bloedonderzoek

Voor de operatie vragen wij u of u een bloedonderzoek wilt laten doen. Hierbij nemen we wat bloed af en bepalen we de nier- en leverfunctie, suikerspiegel en eiwitten. Zo brengen we eventuele narcoserisico’s aan het licht. Met deze informatie kunnen we voor een aangepaste narcose kiezen of geven we een infuus.

De operatie

In onze operatiekamer omringen wij uw huisdier met de grootste zorg. Zo kiezen wij voor elk dier de meest geschikte en veilige narcose. Uw dier krijgt de hele ingreep 100% zuurstof en kan beademd worden. We meten de hartslag, de CO2 uitstoot, de hoeveelheid zuurstof in het bloed en de lichaamstemperatuur. Ook houden we de temperatuur op peil met een warmtemat, vloerverwarming, warmtelampen en de zorg van de dierenarts en paraveterinairen. Zowel voor, tijdens als na de operatie.

Als uw dier bijkomt uit de narcose, wordt hij/zij constant in de gaten gehouden door de paraveterinair. De lichaamstemperatuur wordt gemeten, en er wordt gekeken of het dier goed en rustig wakker wordt. Bij twijfel of bijzonderheden wordt de dierenarts er altijd bij geroepen.

Mocht er bij thuiskomst toch nog iets niet duidelijk zijn of maakt u zich zorgen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Als er buiten onze openingstijden iets dringends is, dan kunt u met een dienstdoende dierenarts bellen en uw zorgen uitleggen aan hand van de brieven die u mee heeft gekregen.


Start typing and press Enter to search