Echo dierenarts Bezuidenhout Den Haag

Echo

Dierenarts Vandenbergh maakt echo’s voor eigen patiënten en op verwijzing van dierenartsen uit andere praktijken. U kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Na het onderzoek legt ze u de bevindingen uit. Uw vaste dierenarts wordt ook geïnformeerd.

De echo duurt ongeveer 20-30 minuten. Uw dier ligt in een zacht kussen of (bij hartecho’s) op een speciale tafel. U bent er de hele tijd zelf bij. We kunnen niet door haren en lucht kijken, daarom moeten we uw dier op bepaalde plekken scheren. Het onderzoek vindt plaats in een rustige, donkere omgeving. Zo blijven dieren rustig en verloopt het zonder problemenSedatie of narcose is bijna nooit nodig.

Waarom?

Er zijn veel voordelen aan een echo-onderzoek. We noemen er een paar:

  • Met de echo kijken we in het dier en zelfs in een orgaan zonder dat uw dier onder narcose hoeft. 
  • Qua orgaanstructuur zien we dingen die we met het blote oog bij een operatie niet zien (we kijken dwars door de organen heen).
  • Een echo voorkomt soms een onnodige operatie.
  • Als er op basis van de bevindingen toch geopereerd moet worden, weten we precies waar we moeten kijken. Dit scheelt tijd. En de wond kan vaak kleiner blijven, dit is goed voor het herstel.
  • Voor onze eigen cliënten stellen we zeer snel een diagnose. We geven ook een toekomstverwachting en stellen een eventuele behandeling in. We hoeven niet door te verwijzen. Dit bespaart tijd, moeite en stress voor u en uw dier.


Start typing and press Enter to search