Echo dierenarts Bezuidenhout Den Haag

Echo

Dierenarts Vandenbergh maakt de echo voor eigen patiënten en voor dierenartsen uit andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. Na het onderzoek legt ze u de bevindingen uit. Uw vaste dierenarts wordt ook geïnformeerd.

De echo duurt ongeveer 20-30 minuten. Uw dier ligt in een zacht kussen of (bij hartecho’s) op een speciale tafel. U bent er de hele tijd zelf bij. We kunnen niet door haren en lucht kijken, daarom moeten we uw dier op bepaalde plekken scheren. Het onderzoek vindt plaats in een rustige, donkere omgeving. Zo blijven dieren rustig en verloopt het zonder problemen

Waarom?

Er zijn veel voordelen aan een echo-onderzoek. We noemen er een paar:

  • Met de echo kijken we in het dier en zelfs in een orgaan zonder dat uw dier onder narcose hoeft. 
  • Qua orgaanstructuur zien we dingen die we met het blote oog bij een operatie niet zien (we kijken dwars door de organen heen).
  • Een echo voorkomt soms een onnodige operatie.
  • Als er op basis van de bevindingen toch geopereerd moet worden, weten we precies waar we moeten kijken. Dit scheelt tijd. En de wond kan vaak kleiner blijven, dit is goed voor het herstel.
  • Voor onze eigen cliënten stellen we zeer snel een diagnose. We geven ook een toekomstverwachting en stellen een eventuele behandeling in. We hoeven niet door te verwijzen. Dit bespaart tijd, moeite en stress voor u en uw dier.
  • Voor patiënten van andere dierenartsen bieden we een mooie toevoeging op eerder onderzoek. Door de vlotte mondelinge en schriftelijke communicatie is de eigen dierenarts vrijwel direct op de hoogte van de bevindingen.
echo nieuw

Nieuw echo-apparaat

In maart 2020 hebben we een geweldig nieuw apparaat aangeschaft: de Mylab 9. Dit apparaat geeft nog mooier beeld, nog scherpere metingen en nog duidelijkere diagnostiek.

Een mooie aanvulling is de “micro-V en X-flow” waarbij de doorbloeding van organen (nieren) en tumoren geïnterpreteerd kan worden. Maligniteit is zo beter in beeld te brengen. We zijn ontzettend blij met deze verbetering van onze praktijk.


Start typing and press Enter to search