Gebit maand

 In Actueel, Gezondheid

In februari besteden wij extra aandacht aan het gebit van onze huisdier(en). Maak deze maand bijvoorbeeld een gratis* afspraak bij de assistent(e), hij of zij leert u tanden poetsen en kijkt of schoonmaken van het gebit onder narcose nodig is. Op deze gebitssanering ontvangt u in februari een fijne korting*. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, vol = vol. *De gratis afspraak en korting gelden alleen voor onze eigen cliënten.

Gezondheidsproblemen

Naast een stinkende adem, heeft een vies honden- of kattengebit meer nadelen. Via ontstoken tandvlees vinden bacteriën makkelijk hun weg het lichaam in. Dit zorgt voor verschillende problemen. Daarnaast doet ontstoken tandvlees pijn met eten.

Schoonmaken onder narcose

Wanneer een gebit schoongemaakt moet worden, verschilt per dier. Dit heeft te maken met verschillende dingen: het voer, worden tanden gepoetst ja of nee, en hoe is de speeksel- zuurtegraad in de bek? Net als bij mensen zal het ene dier weer sneller last hebben dan het andere. Tijdens de jaarlijkse vaccinatie of controle kijkt de dierenarts ook altijd het gebit na.

De kosten

Ook dit verschilt per dier. Het ligt onder andere aan het gewicht (voor een kat zijn de kosten bijvoorbeeld lager dan voor een herdershond), maar ook de staat van het gebit. Alleen schoonmaken is minder kostbaar dan wanneer de dierenarts ook hele slechte tanden of kiezen moet verwijderen. Wilt u hier meer over weten? Bel ons dan even. We kunnen altijd een schatting van de kosten maken.

Het resultaat

Na de behandeling heeft uw huisdier schone tanden zonder tandsteen, geen kapotte tanden of kiezen meer, een frissere adem en een betere gezondheid. Van de behandeling zelf hebben dieren weinig last. Als er tanden of kiezen verwijderd zijn, geven we pijnstilling en krijgt u extra pijnstilling mee.

Bel voor het maken van een afspraak naar 070-3835205.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search