Gon VandenberghDierenarts

    Dierenarts Gon Vandenbergh is sinds 1994 trotse eigenaresse van Dierenartspraktijk Bezuidenhout. Na haar afstuderen in 1990 aan de opleiding Diergeneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Utrecht is ze direct aan het werk gegaan. Ze werkte 2,5  jaar als dierenarts in een specialistische praktijk in Utrecht. Na 1 jaar vervanging van de dierenarts op de Theresiastraat heeft ze deze praktijk in 1994 overgenomen.

    Sinds 2008 bekwaamt dierenarts Vandenbergh zich, naast het uitgebreide diergeneeskunde vak (consulten, laboratorium onderzoek, rontgenologisch onderzoek, gebitssaneringen met extracties, chirurgie), aanvullend in de echografie van buik en hart. Na veel cursussen is ze in de praktijk begonnen met deze uitbreiding in de diagnostiek. In het voorjaar van 2012 heeft de praktijk de Esaote MyLabClassC aangeschaft.

    Het grote voordeel van echografie is aanvulling van diagnostiek, zonder dat je met het dier ingrijpende dingen hoeft te doen. Vaak zie je zelfs meer met een echo dan tijdens een operatie. Met de echo kun je namelijk ook dwars door de organen naar de orgaanstructuur en de bloedvaten kijken. Bij een tumor is de uitbreiding en eventuele uitzaaiing in beeld te brengen. Bij het hart is de bloedstroom in beeld te brengen en hoe het hart functioneert. Hierbij kan er ook een ECG  meelopen, waardoor de ritme- en geleidingsstoornissen in beeld gebracht kunnen worden.

    Voor deze technieken zijn veel cursussen nodig en heeft dierenarts Vandenbergh nationale en internationale opleiding genoten. Vanuit de echografie is de interesse gekomen diktes in onder anderen de buik en borstkast via echo aan te prikken en de cellen die hiermee verkregen worden te kunnen bekijken (cytologie). Naast nascholingen in de cytologie heeft ze tevens nascholingen in oncologie gevolgd, om verdieping in deze materie te krijgen.

    Start typing and press Enter to search