Zonder stress naar de dierenarts: 7 tips

 In Algemeen

Niet elke kat gaat graag mee naar de dierenarts. Dat snappen wij best, maar soms is het toch nodig. Gelukkig kunt u een aantal dingen doen om het bezoek voor de kat wat aangenamer te maken. We geven 7 tips om de stress zo laag mogelijk te houden.

 1. Een fijne vervoersmand
  Investeer in een mand die van boven open kan. Het is stressvol als we de kat vanaf de voorkant uit de mand of tas moeten trekken. Kies het liefst ook een mand waarbij de kat om zich heen kan kijken.
 2. Laten wennen aan de mand
  Zet de mand een paar dagen van te voren in de woonkamer. Zo kan de kat wennen aan het vreemde ding. Dit scheelt angst op de dag zelf.
 3. Rustig vervoer
  Zorg dat de mand tijdens het vervoer rechtop staat. Zo zit de kat recht en stevig. Rij voorzichtig en extra rustig in bochten en over drempels. Soms helpt het als iemand de mand hoog houdt zodat de kat naar buiten kan kijken.
 4. Feliway spray
  Als extra ondersteuning kunt u de Feliway spray bij ons bestellen. Spray deze in de mand en de auto. Zo voelt de kat zich meer op zijn/haar gemak.
 5. Rustige ruimte
  Vraag de assistente of er een rustige ruimte beschikbaar is. Daar kunt u dan met de kat wachten tot u aan de beurt bent.
 6. Medicatie
  Helpen bovenstaande tips niet genoeg? Dan kunnen we speciale medicatie geven, zo’n 1,5 uur voor het bezoek aan de praktijk. Hiervan wordt de kat niet sloom of suf. Wel gemoedelijker en hij/zij laat de behandeling of het onderzoek beter toe. Vraag hiernaar bij de assistente.
 7. Thuiskomen
  Soms wordt de kat thuis door andere dieren niet fijn ontvangen door alle stress en vreemde geuren. Wrijf het kleedje van de reismand dan over de thuisblijver, en een kleedje of kledingstuk van thuis over de kat die naar dierenarts ruikt. Een Feliwayverdamper met speciale feromonen kan ook helpen om de vrede te bewaren.

We doen ons best om bange of boze katten zo rustig mogelijk te behandelen en onderzoeken. Gelukkig zijn wij niet zo snel van slag en gaat dit meestal hartstikke goed. Twijfelt u of u met uw kat langs wilt komen? Bel dan voor advies met de assistentes: 070-3835205.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search