Spoedgeval

Wij zijn onderdeel van de Dierenartsen Kring Haaglanden. Samen met andere praktijken draaien we spoeddiensten in het weekend. Het gebied loopt van Nootdorp tot Scheveningen en van Voorschoten tot Delft. Zo staan we in geval van een nood- of spoedgeval voor u en uw huisdieren klaar. Op doordeweekse dagen kunt u ’s avonds terecht bij een dierenarts van de Kring, u wordt automatisch doorverbonden. Doordeweeks wordt u ’s nachts na 23:30 uur doorverbonden met spoedcentrum Anicura in Rijswijk. Spoedcentrum Anicura is een dierenziekenhuis, de kosten kunnen hier hoger zijn dan bij een reguliere praktijk.

Na de behandeling bij de dienstdoende arts of Anicura, kunt u de volgende doordeweekse dag weer bij ons terecht. Ook voor advies/overleg, een echo of röntgenfoto en de meeste operaties.

Telefoonnummers bij spoedgeval

  • Tijdens openingstijden: bel de praktijk op 070-383 52 05. In gesprek? Kom direct naar de praktijk.
  • Buiten onze openingstijden en in het weekend: bel de spoedlijn op 0900-22 22 456. U wordt doorverbonden met de dienstdoende dierenarts.

De dienstdoende dierenarts

U kunt ons dus altijd bellen. Maar we vragen u hierbij om rekening te houden met de dienstdoende dierenarts. We leven nu in een 24-uurs maatschappij waar bijna alles kan op ieder tijdstip. Maar voor een dierenartspraktijk is dit een ander verhaal. Wij draaien de diensten zelf en naast onze eigen werkdagen. Dus als we midden in de nacht gebeld worden, komt de dierenarts (als het nodig is) speciaal naar de praktijk. Daarom is de consultprijs ook hoger dan normaal. Want de volgende ochtend gaat de werkweek gewoon verder.

Dit hoort natuurlijk bij ons vak en is ook helemaal niet erg. Want spoed is spoed. En wij vinden het belangrijk dat u altijd ergens terecht kunt. Maar we vragen uw begrip voor de dienstdoende arts, vooral in de nacht. Misschien kan uw vraag of probleem wel wachten tot de volgende ochtend. Als dit zo is, scheelt dit enorm. Dan kunnen we u overdag uitgerust helpen.

 

Start typing and press Enter to search