rontgen foto dierenarts Den Haag

Röntgenfoto

Een röntgenfoto of meerdere foto’s maken we van onze eigen patiënten, maar ook voor dierenartsen uit andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. Uw vaste dierenarts wordt na het maken van de foto’s telefonisch en schriftelijk geïnformeerd over de bevindingen. Als het nodig is, sturen we de foto’s naar u door.

Wanneer?

Met een röntgenfoto kunnen we met name botten en de borstkast (hart en longen) van een dier goed in beeld brengen. Soms wordt de buik van een dier gefotografeerd. Bijvoorbeeld wanneer er een verdenking is dat het dier iets onverteerbaars heeft gegeten. Voor andere zaken in de buik kiezen we voor een echografisch onderzoek.

Digitale röntgenfoto

Met de digitale röntgenapparatuur is de kwaliteit van de röntgenfoto’s ontzettend verbeterd. Hierdoor hoeven we minder vaak te verwijzen naar de specialist, wat tijd en geld scheelt. Doordat vrijwel elke foto gelijk goed is, hoeven we minder foto’s te maken. Dit scheelt stress en stralingsbelasting voor uw dier, de dierenarts en assistentes.

Start typing and press Enter to search