Röntgenfoto

Een röntgenfoto of meerdere foto’s maken we van onze eigen patiënten, maar ook voor dierenartsen uit andere praktijken. U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. Uw vaste dierenarts wordt na het maken van de foto’s telefonisch en schriftelijk geïnformeerd over de bevindingen. Als het nodig is, sturen we de foto’s naar u door.

rontgen foto dierenarts Den Haag

Hoe gaat het in zijn werk?

Röntgenfoto’s worden gemaakt door middel van straling. Wij nemen uw dier over, terwijl u in de wachtkamer plaatsneemt. Meestal kunt u op de uitslag wachten.

Als een dier niet goed te hanteren is, gebruiken we een sedatie (kleine narcose). Of als we foto’s moeten maken waarbij uw dier door het positioneren last krijgt en daardoor tegenstribbelt (bijvoorbeeld door botpijn). In dat geval kunt u uw dier op een later tijdstip ophalen.

Na afloop bespreekt de dierenarts de foto’s en diagnose met u.

rontgen foto dierenarts Den Haag 2

Wanneer maken we een röntgenfoto?

Met een röntgenfoto kunnen we met name botten en de borstkast (hart en longen) van een dier goed in beeld brengen. Soms wordt de buik van een dier gefotografeerd. Bijvoorbeeld wanneer er een verdenking is dat het dier iets onverteerbaars heeft gegeten. Voor andere zaken in de buik kiezen we voor een echografisch onderzoek.

Start typing and press Enter to search