rontgen foto dierenarts Den Haag

Röntgenonderzoek

Wij maken röntgenfoto’s voor dierenartsen uit andere praktijken. U kunt met of zonder doorverwijzing bij ons terecht. Uw vaste dierenarts wordt na het maken van de foto’s zowel telefonisch als schriftelijk geïnformeerd over de bevindingen. Als het nodig is sturen we de foto’s naar u door.

rontgen foto dierenarts Den Haag 2

Hoe?

Röntgenfoto’s worden gemaakt door middel van straling. In verband met stralingsbelasting kunt u hierbij niet aanwezig zijn. Wij nemen uw dier over, terwijl u in de wachtkamer plaats kunt nemen. We streven ernaar dat u op de uitslag kunt wachten. Uitsluitend wanneer we foto’s moeten maken waarbij uw dier door het positioneren last krijgt en daardoor tegenstribbelt (bijvoorbeeld door bot pijn), of wanneer uw dier minder hanteerbaar is, moeten we gebruik maken van een sedatie. U kunt uw dier dan op een later tijdstip ophalen. Na afloop zal de dierenarts aan de hand van de beelden de diagnose met u bespreken.

Wanneer?

Met een röntgenfoto kunnen we met name botten en de borstkast (hart en longen) van een dier goed in beeld brengen. Soms wordt de buik van een dier gefotografeerd. Bijvoorbeeld wanneer er een verdenking is dat het dier iets onverteerbaars heeft gegeten. Voor andere zaken in de buik kiezen we voor een echografisch onderzoek.

Digitaal

Met de digitale röntgenapparatuur is de kwaliteit van de röntgenfoto’s ontzettend verbeterd. Hierdoor hoeven we minder vaak door te verwijzen naar de specialist, wat tijd en geld scheelt. Doordat vrijwel elke foto gelijk goed is, hoeven we minder foto’s te maken. Dit scheelt stress en stralingsbelasting voor uw dier, de dierenarts en assistentes.

Start typing and press Enter to search