Naar Engeland na de Brexit

 In Actueel

Er is veel te doen rondom de Brexit-onderhandelingen. Ook voor u en uw huisdier kan de uitkomst hiervan gevolgen hebben. De eisen om met dieren van en naar Engeland te reizen zullen strenger worden als er geen deal gesloten wordt tussen Engeland en de EU.

Verplichtingen

We zochten voor u uit wat uw dier vanaf maart 2019 nodig heeft om naar Engeland te mogen reizen, als er geen deal gesloten wordt.

  • Europees paspoort.
  • Chip.
  • Geldige rabiësvaccinatie.
  • Bloedtest (titerbepaling) om de antistoffen tegen rabiës in het bloed te meten.
  • Na een goede titerbepaling mag uw dier pas na 3 maanden Engeland in.
  • Een gezondheidsverklaring die de dierenarts 1-10 dagen voor vertrek aftekent.

Rabiësvaccinatie en titerbepaling

Voor de titertest nemen we wat bloed af en sturen dit naar een extern laboratorium. De test kan gedaan worden als uw hond de rabiësvaccinatie al gehad heeft en deze nog geldig is. Als uw hond voor het eerst de rabiësvaccinatie krijgt, moeten we 30 dagen wachten voor we bloed af kunnen nemen.

Na ongeveer 2 weken ontvangen we de officiële uitslag van het laboratorium. Zijn er te weinig antistoffen? Dan moeten we opnieuw vaccineren, 30 dagen wachten en testen. Het kan dus veel tijd kosten voor uw dier klaar is om mee te reizen. Als er genoeg antistoffen zijn, mag uw dier over 3 maanden Engeland in.

Gezondheidsverklaring

1-10 dagen voor vertrek zien we u in de praktijk waar de dierenarts een officiële gezondheidsverklaring aftekent.

Laatste updates m.b.t. Brexit

Gezien de lopende onderhandelingen, kunnen er nog zaken veranderen. Het meest actuele nieuws vindt u op de website van de Engelse overheid. Ook wij houden deze site scherp in de gaten en zullen u informeren als er iets verandert.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search