Parvo in Den Haag

 In Actueel, Gezondheid

Eerder deze week is in Den Haag een hond overleden aan parvo. De 5-jarige reu kwam bij een collega dierenarts vanwege een beetje overgeven. De temperatuur was iets verhoogd, maar verder waren er geen duidelijke afwijkingen. De hond is de volgende dag ingestort en overleden. Hij bleek positief te zijn op parvo!

De hond was al jaren niet gevaccineerd. Dit lijkt een vervelende trend. We horen steeds meer dat mensen denken dat vaccineren niet nodig is… Wij blijven ten alle tijden adviseren om dit wél te doen. Sommige vaccinaties zijn zelfs maar 1x in de 3 jaar nodig. Of laat de antistoffen in het lichaam meten met een bloedtest: de Vaccicheck. Zo weet je zeker of je hond goed beschermd is.

Afspraak & advies
Bel voor vragen of het maken van een afspraak met de assistente: 070-3835205.

Symptomen & risico
Parvo is een virus. Het virus is zeer agressief en geeft ernstige, bloederige diarree en braken. Het geeft verlies van veel vocht waardoor uitdroging ontstaat. Daarnaast zorgt het dat de afweer tegen andere ziekten zeer sterk afneemt. De behandeling is moeilijk en zeer arbeidsintensief. Een hond met parvo heeft geen grote kans deze ziekte te overleven.

*De hond op de afbeelding is niet de hond uit het verhaal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search