Paddenstoelen giftig voor de hond

 In Actueel

Pas op met alle paddenstoelen! Paddenstoelen kunnen hartstikke giftig zijn als de hond deze opeet.

Intensive care

Niet alleen de bekende rood met witte stippen, maar ook juist de groene en bruine. Deze schijnen nog erger te zijn. Hond Xya liep lekker met haar baasje in het bos en at een paddenstoel. Ze werd zo ziek dat ze op de intensive care belandde.

intensive care beeld

Xya aan het infuus op de intensive care.

Naar de dierenarts

Als een hond paddenstoelen heeft gegeten, bel direct de dierenarts om hem of haar te laten braken. Door het laten braken verkleinen we de kans dat het lichaam de giftige stoffen opneemt. Hoe sneller dit gebeurt, hoe beter. Aarzel dus niet en bel zodra je door hebt dat de hond paddenstoelen heeft gegeten.

Nooit zelf proberen

Probeer nooit zelf je hond te laten braken. De manieren die hier wel eens voor genoemd worden (op internet) doen vaak meer kwaad dan goed. Neem geen risico en bel altijd een dierenarts.

’s Avonds en in het weekend

Wij zijn lid van de Kring van Dierenartsen Den Haag. Samen draaien wij spoeddiensten voor Den Haag en omstreken. Dit betekent dat er buiten onze openingstijden altijd een dierenarts beschikbaar is. Op doordeweekse dagen kunt u ’s avonds terecht bij een dierenarts van de Kring, u wordt automatisch doorverbonden als u het spoednummer belt. Doordeweeks wordt u ’s nachts na 23:30 uur doorverbonden met spoedcentrum Anicura in Rijswijk. Spoedcentrum Anicura is een dierenziekenhuis, de kosten kunnen hier hoger zijn dan bij een reguliere praktijk.

Update Xya

Met Xya gaat het gelukkig beter, ze is weer thuis.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search