Operatie van huisdieren

Meestal kunnen wij uw dier met medicijnen behandelen. Maar soms is een operatie nodig. Onze dierenartsen en assistentes zijn zeer goed opgeleid en uitgerust voor het verrichten van operaties. Wij opereren elke dag in de ochtend. Zo is uw dier op tijd goed wakker en kan hij/zij weer lekker mee naar huis. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak.

Operaties dierenarts Bezuidenhout Den Haag 2

Nuchter

Uw dier moet nuchter zijn voor de operatie. Dit betekent dat hij de dag ervoor na 24:00 uur niet meer mag eten. Water drinken mag wel. Heeft u een pup, kitten, konijn, cavia of ander bijzonder dier? Dan krijgt u hierover aanvullende informatie.

Laat uw hond ’s ochtends goed uit. Een leeg darmkanaal en lege blaas zijn na de operatie heel fijn voor uw dier.

Bloedonderzoek

De ochtend van de operatie vragen we of u een bloedonderzoek wilt laten doen. Hiermee bepalen we de nier- en leverfunctie, suikerspiegel en eiwitten. Zo brengen we eventuele narcoserisico’s aan het licht. Met deze informatie kunnen we voor een aangepaste narcose kiezen of geven we een infuus.

Brengen

Katten worden ’s ochtends aangenomen door de assistente en naar de dierenarts gebracht. Bij honden vragen wij u te blijven totdat uw dier slaapt. Zo gaat uw hond rustiger onder narcose, zonder verlatingsangst. Katten zijn juist rustiger als ze in een afgesloten omgeving zitten als ze onder narcose gaan.

nazorg

De operatie

In onze operatiekamer omringen wij uw huisdier met de grootste zorg. We kiezen voor elk dier de meest geschikte en veilige narcose. Uw dier krijgt de hele ingreep 100% zuurstof en kan beademd worden. We meten de hartslag, de CO2-uitstoot, de hoeveelheid zuurstof in het bloed en de lichaamstemperatuur. Ook houden we de temperatuur op peil met een warmtemat, vloerverwarming en warmtelampen. Voor, tijdens en na de operatie zijn de dierenarts en paraveterinair constant in de buurt en houden uw dier goed in de gaten.

Als uw dier wakker wordt, meten we de lichaamstemperatuur en controleren of hij/zij goed en rustig bijkomt.

Operatie dierenarts Bezuidenhout Den Haag 4

Ophalen na de operatie

De dag voor de operatie sturen we u al een mail over de nazorg. Hierin staat algemene informatie, wat u kunt verwachten en wat u thuis kunt doen. Bij het ophalen van uw dier vertelt de assistente hoe de operatie is verlopen en waar u nog op moet letten. Vragen kunt u nu stellen. U ontvangt het operatieverslag van de dierenarts op uw mail. Zo heeft u alle specifieke informatie over uw dier ook zelf.

Mocht er bij thuiskomst toch nog iets niet duidelijk zijn of maakt u zich zorgen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Als er buiten onze openingstijden iets dringends is, dan kunt u met een dienstdoende dierenarts bellen en uw zorgen uitleggen aan hand van de informatie die u op de mail heeft gekregen.

Start typing and press Enter to search