Korting op chip in juni

 In Actueel

In juni geven we onze cliënten korting op het plaatsen van een chip bij hun huisdier. Bij honden is chippen verplicht, bij katten (nog) niet. Dat is erg jammer, want katten zijn echte avonturiers maar ook zij raken wel eens verdwaald. Vooral de binnenkat die ontsnapt of per ongeluk buiten komt. Die raakt misschien wel in paniek, verstopt zich of verdwaalt. Dan is het fijn als wij dankzij de chip zijn huis terug kunnen vinden.

Hoe werkt een chip?

Een chip is net zo groot als een rijstkorrel. We plaatsen deze onder de huid tussen de schouderbladen, dat is zo gebeurd. Hierna voelt het dier er niks meer van. Chippen kan dan ook gewoon op het spreekuur, bijvoorbeeld samen met de vaccinatie.

Iedere chip heeft een uniek nummer. Wij registreren deze samen met de gegevens van het dier en van u: uw naam, adres en telefoonnummer(s). Dit doen we bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Een paar dagen later krijgt u een pakketje thuisgestuurd met meer informatie. Bijvoorbeeld hoe u zelf online de gegevens aan kunt passen (bij een verhuizing of een nieuw telefoonnummer).

Alle dierenartsen en de dierenambulance kunnen de chip uitlezen. Als uw dier wordt gevonden, krijgen we door het invoeren van het chipnummer uw naam en telefoonnummer(s) te zien.

De voordelen van chippen

  • Snel uw gegevens als uw dier wordt gevonden.
  • Eenmalig en snel gebeurd, gewoon op het spreekuur.
  • Registreren bij de databank doen wij voor u. Zo heeft u er geen omkijken naar.
  • Zelf online uw gegevens aanpassen, bijvoorbeeld bij een verhuizing.
  • Korting voor onze cliënten in de maand juni.

Afspraak maken

Bel ons om een afspraak te maken: 070-3835205. Heeft u nog twijfels? Kijk dan eens op de website van de Dierenbescherming of neem contact met ons op. Wij geven graag een passend advies.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search