Juni chipmaand

Het chippen van honden is al een aantal jaar verplicht. Voor katten nog niet, maar het is zeker wel verstandig. Het kan een hoop ellende besparen en misschien zelfs een leven redden. Als het aan ons ligt, worden alle katten gechipt! Daarom geven wij de hele maand juni een fijne korting op het plaatsen van een chip bij uw huisdier (ook honden). Bel voor een afspraak: 070-3835205.

 

Waarom is chippen zo belangrijk?

Helaas zien we nog regelmatig katten zonder chip. Vaak gevonden door de dierenambulance of een oplettende voorbijganger. Soms zelfs (ernstig) gewond. Wij kunnen dan geen eigenaar bellen… Dat is hartverscheurend. Zonder gegevens over medicijnen, mogelijkheden of het gedrag is het kiezen van de juiste behandeling voor ons erg moeilijk. Instanties zoals de Dierenambulance Den Haag nemen veel zorgen op zich, maar de mogelijkheden zijn meestal beperkt.

 

Binnenkatten wel of niet chippen?

Veel mensen denken dat een chip niet nodig is voor een binnenkat. Maar juist deze katten raken volledig in paniek als ze toch (per ongeluk) buiten komen. Als ze dan gevonden worden en we kunnen de eigenaar bellen, zitten ze zo weer lekker thuis. Of we kunnen overleggen over de juiste behandeling.

 

Hoe werkt dat chippen?

Een chip is niet groter dan een rijstkorrel en bevat een uniek nummer. We brengen de chip in ter hoogte van de schouderbladen. Dit kan gewoon op het spreekuur. Wij registreren de chip bij de Nationale Databank Gezelschapsdieren. Zo koppelen we uw gegevens aan het unieke chipnummer. Wij controleren samen met u welk adres en telefoonnummer(s) we opgeven. Als uw dier gevonden wordt, kunnen de dierenambulance, politie, douane en dierenartspraktijken het nummer uitlezen en uw gegevens vinden.

 

Gegevens aanpassen of controleren

Bent u verhuisd, heeft u een ander telefoonnummer of een dier overgenomen? Controleer online of uw gegevens nog kloppen, en pas ze makkelijk aan. U heeft hiervoor het chipnummer nodig (een lang getal dat vaak begint met 52821). Dit staat in het paspoort. Weet u het nummer niet? Bel  ons dan even, dan zoeken wij het voor u op.

Is uw huisdier vermist? Lees dan onze tips en ervaringen op ons blog over vermiste huisdieren.

Dus is uw hond of kat nog niet gechipt? Profiteer dan nu van de korting en bel ons voor een afspraak!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search