Hondenziekte in Limburg

 In Actueel, Geen categorie

Onlangs was er veel media-aandacht voor hondenziekte (ook wel distemper, of ziekte van Carré) bij vossen vlakbij de Duitse grens. Deze dodelijke ziekte kan worden overgedragen op honden. Met ernstige gevolgen.

 

Bescherming door vaccinatie

Gelukkig zijn de meeste honden hiertegen beschermd door een vaccinatie. Hondenziekte hoort namelijk bij de basisvaccinaties en wordt gegeven met de cocktailenting. Pups krijgen deze een aantal keer in hun eerste maanden. Volwassen honden zijn na de vaccinatie 3 jaar tegen hondenziekte beschermd. Wij houden voor u bij wat uw hond jaarlijks nodig heeft. U kunt zelf in het vaccinatieboekje zien of de entingen up-to-date zijn. Of bel even met de praktijk, dan kijken wij het voor u na.

 

Antistoffen meten met VacciCheck

Een andere mogelijkheid is om de antistoffen in het lichaam door ons te laten meten. Dat doen we met VacciCheck. We nemen dan wat bloed af en testen het aantal antistoffen tegen hondenziekte, parvo en hepatitis. Bij een goede uitslag hoeven we een bepaalde tijd niet te vaccineren. Bij een lage uitslag weten we zeker dat een vaccinatie nodig is.

U kunt hiervoor een afspraak maken. Bel dan even met de assistente.

 

Ziekte en symptomen

Hondenziekte is een virus. Het virus geeft koorts, ontsteking van oogleden en neusslijmvlies hoesten en diarree. Soms tast het het zenuwstelsel aan. Meestal zijn de dieren erg ziek. De kans op overlijden is groot, zelfs met een goede behandeling.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search