Het verhaal van Stippie

 In Actueel

In een vorig blog schreven we hoe poes Stippie tussen een gekanteld raam klem kwam te zitten. Helaas is dit niet de eerste kat die dit overkomt. Als waarschuwing delen we haar verhaal met jullie. 

Verlamd

Een kiepraam staat open, de kat ziet een vliegje en duikt er achteraan. In het raam zakt de kat naar beneden en komt klem te zitten. Vaak met zeer ernstige gevolgen voor het zenuwstelsel. Zo ook Stippie, die grotendeels verlamd was in haar achterlijf. Gelukkig niet helemaal, ze reageerde nog iets op het onderzoek van de dierenarts. In overleg met haar baasjes hebben we besloten om haar een kans te geven.

Herstel

Stippie heeft een aantal  zware dagen in de praktijk gehad. Maar stukje bij beetje zagen we vooruitgang. Gelukkig maar, want ze wilde niets liever dan los lopen en rondrennen. Al ging dat nog helemaal niet, haar achterlijfje sleepte ze met zich mee. Toch kwam er steeds meer kracht in de poten terug.

Revalideren

Toen ze mee naar huis mocht, moest ze in een kleine bench om verder te herstellen. Een zware opgave voor Stip en haar familie. Maar met resultaat. Na een aantal dagen mocht ze de bench uit en weer rustig door het huis lopen.

kat bench kantel raam

Update

We zijn nu vier weken verder en zagen Stippie voor controle en haar vaccinatie. En jawel, ze kan weer lopen! Ze wankelt nog een klein beetje en misschien dat dit zo blijft, maar we kunnen wel zeggen dat ze heel veel geluk heeft gehad. En haar baasjes? Die laten geen raam meer open zonder toezicht. Ze gaan proberen met Stippie aan een tuigje naar buiten te gaan. Binnen zitten vindt ze maar niks. Maar het zal nog even duren, als het al kan, voor ze zonder toezicht weer op pad mag.

 

Stippie kantelraam

Hoera! Ze kan weer helemaal zelf staan! Als de dierenarts haar niet vasthoud neemt ze zo de benen.

 

Pas dus goed op met ramen die kiepen of kantelen. Doe ze dicht als je op pad of naar bed gaat of beveilig de ramen.
Een ongeluk zit echt in een klein hoekje en niet alle katten hebben zoveel geluk als Stippie.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search