Geen handen meer schudden

 In Actueel

Premier Mark Rutte heeft gisteravond een oproep aan alle Nederlanders gedaan om per direct elkaar niet meer de handen te schudden. De maatregel komt voort uit een crisisoverleg tussen alle betrokken ministers.

Onze dierenartsen begroeten u normaal gesproken altijd door de handen te schudden. Dat vinden een fijne, persoonlijke benadering. Maar om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stoppen we daar voorlopig mee.

Reiniging en desinfectie

Virus of niet, hygiëne is altijd al een groot onderdeel van ons werk. We maken elke dag heel veel, heel goed schoon. Daarvoor volgen we richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Per ruimte / object hebben we strakke protocollen. Hierin staat het juiste schoonmaakmiddel en de beste manier van reinigen en desinfecteren. Zo nemen we bijvoorbeeld elke dag alles wat we aanraken af met alcohol. Denk aan deurklinken, toetsenborden, telefoons, het pinapparaat, etc. De alcohol die we hiervoor gebruiken heeft een zeer hoog percentage, dus ontsmet goed.

Handhygiëne

Ook voor handhygiëne volgen wij het juiste protocol. Wij wassen en ontsmetten onze handen erg vaak gedurende de dag. We raken hierbij zo min mogelijk aan en drogen onze handen zoveel mogelijk met papier. Om te zorgen dat ze niet uitdrogen, gebruiken we een goede handcrème.

Even wennen

Het stoppen met handen schudden hoort nu ook bij ons protocol. Het zal wel even wennen zijn, maar we zullen u evengoed enthousiast begroeten als u bij ons binnenkomt. Daar is die hand natuurlijk niet voor nodig.

 

Wilt u met uw huisdier langskomen? Maak dan een afspraak bij de assistente.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search