Februari: maand van het gebit

 In Actueel, Gezondheid

In februari besteden wij extra aandacht aan het gebit van jullie huisdier(en). Maak deze maand bijvoorbeeld een gratis afspraak bij de assistente, zij leert u tanden poetsen en kijkt of schoonmaken van het gebit door ons nodig is. Zo ja, dan maakt ze gelijk een afspraak en ontvangt u in februari een fijne korting.

Waarom eigenlijk?

Naast een stinkende adem, heeft een vies honden- of kattengebit meer nadelen. Via ontstoken tandvlees vinden bacteriën gemakkelijk hun weg het lichaam in. Dit kan voor verschillende problemen zorgen. Daarnaast doet ontstoken tandvlees pijn met eten, wat natuurlijk voor niemand fijn is.

Hoe vaak is dit nodig?

Dit is per dier verschillend. Het heeft te maken met verschillende dingen: het voer, worden tanden gepoetst ja of nee, en hoe is de speeksel- zuurtegraad in de bek? Net als bij mensen zal het ene dier weer sneller last hebben dan het andere. Maar reken erop dat uw dier er zeker een jaar weer tegenaan kan, en waarschijnlijk zelfs veel langer.

Wat zijn de kosten?

Ook dit verschilt per dier. Het ligt onder andere aan het gewicht (voor een kat zijn de kosten bijvoorbeeld lager dan voor een herdershond), maar ook de staat van het gebit. Als u hier meer over wilt weten, bel ons dan even. We kunnen altijd een schatting van de kosten maken.

Het resultaat?

Schone tanden zonder tandsteen, geen kapotte tanden of kiezen meer, een frissere adem en een gezonder dier.

Bel voor het maken van een afspraak naar 070-3835205.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search