Februari gebitsmaand

 In Actueel

In februari geven we extra aandacht aan het gebit van uw huisdier. De hele maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole bij de assistente. En u krijgt deze maand 10 % korting op de speciale gebitsreiniging. Interesse? Bel dan naar de praktijk voor meer informatie. De meiden staan voor u klaar.

Gebitsbehandeling onder narcose

Het schoonmaken van het gebit van een hond of kat gebeurt onder narcose. De hele bek wordt geïnspecteerd en alle tanden en kiezen worden zorgvuldig schoongemaakt met speciale apparatuur. Als een tand of kies er te slecht aan toe is, wordt deze getrokken.

Waarom eigenlijk?

Naast een stinkende adem, heeft een vies honden- of kattengebit meer nadelen. Via ontstoken tandvlees vinden bacteriën gemakkelijk hun weg het lichaam in. Dit kan voor verschillende problemen zorgen. Daarnaast doet ontstoken tandvlees pijn met eten, wat natuurlijk voor niemand fijn is.

Hoe vaak is dit nodig?

Dit is per dier verschillend. Het heeft te maken met verschillende dingen: het voer, worden tanden gepoetst ja of nee, en hoe is de speeksel- zuurtegraad in de bek? Net als bij mensen zal het ene dier weer sneller last hebben dan het andere. Maar reken erop dat uw dier er zeker een jaar weer tegenaan kan, en waarschijnlijk zelfs veel langer.

Wat zijn de kosten?

Ook dit verschilt per dier. Het ligt onder andere aan het gewicht (voor een kat zijn de kosten bijvoorbeeld lager dan voor een herdershond), maar ook de staat van het gebit. Als we hier iets meer over weten, kunnen we een schatting van de kosten maken.

Het resultaat?

Schone tanden zonder tandsteen, geen kapotte tanden of kiezen meer en een frissere adem.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search